1.1 Samengesteld artikel configureren (artikelniveau)

< Menu principal

Samengesteld artikel laat u toe om een combinatie van artikelen die in MIRA bestaan, als 1 geheel (artikel) te behandelen. Het blijft wel steeds mogelijk om de subartikelen los van het samengesteld artikel uit te lenen.

Op artikelniveau

Een samengesteld artikel configureren, gebeurt op dezelfde manier als bij andere artikelen. U gaat naar het startscherm, klikt op ‘Basisgegevens’ -> ‘Artikelen’ en daar klikt u onderaan op het + teken. In het voorbeeld wordt een gereedschapskoffer aangemaakt. Vergeet niet op ‘Opslaan’ te klikken als u de velden heeft ingevuld. Let op, een samengesteld artikel kan nooit grijpvoorraad zijn.

Vervolgens kan u configureren welke subartikelen aanwezig moeten zijn in een samengesteld artikel. Dit kan u vergelijken met een geheugensteun. Klik hiervoor op ‘Samenstelling’, daarna het + teken en dan ‘Ja’.

In het voorbeeld laten we MIRA weten dat in iedere ‘Gereedschapskoffer’ (= hoofdartikel) 1 zaag, 3 hamers en 5 vijzen moeten zitten. Deze artikelen zijn de subartikelen. Let op, dit is de instelling op artikelniveau en er worden nog een unieke stockitems gedefinieerd.

Wenst u iets aan te passen aan de subartikelen of ze te verwijderen, klik dan op het potloodje of op de prullenbak.

U kan hier zelfs van een subartikel een samengesteld artikel maken. In bovenstaand voorbeeld is dit misschien wat vreemd dat u van één van de subartikelen nog een samengesteld artikel kan maken (bijv. dat de zaag nog andere artikelen bevat).

Laten we dit even verduidelijken door onderstaand voorbeeld. Hier werd een hoofdartikel ‘Bestelwagen’ aangemaakt, de gereedschapskoffer en ladder werden toegevoegd als subartikelen. De gereedschapskoffer kan u openklappen (pijltje) en daar ziet u de samenstelling van de gereedschapskoffer, die op zijn beurt ook een samengesteld artikel is. Op deze manier kan u een hele boomstructuur opstellen van uw gereedschap en materialen.

Précédent 1.2 Samengesteld artikel configureren (stockniveau)