Huidige versies en updates

< Menu principal

Huidige versies

In onderstaand overzicht vindt u steeds de huidige versies terug voor elk platform. In de sectie Updates vindt u een gedetailleerd overzicht van verbeteringen en opgeloste problemen.

Platform Versie Datum release
Desktop 4.6.12 02/05/2024
iOS 3.4.5 30/04/2024
Android 3.3.8 30/04/2024

Gekende problemen

Hieronder kan u een overzicht vinden van de gekende problemen in MIRA sinds de vorige release.
Wekelijks brengen wij een patch versie uit waarin deze problemen opgelost worden.
Uiteraard doen wij er alles aan om deze zo snel mogelijk voor u op te lossen.

Heeft u toch een probleem dat niet in deze lijst staat? Klik op de CONTACT-knop bovenaan en laat het ons weten.
Zo kunnen we u snel verder helpen.

Updates

Hieronder kan u een overzicht vinden van alle updates sinds de vorige release. De verholpen problemen staan per update weergegeven.

Desktop

MIRA 4.6.12

MIRA 4.6.4 (Donderdag 30/11/2023)
  • Verschillende taalfouten werden opgelost.
  • Er werd geen waarschuwing gegeven bij het verwijderen van een formulier.
  • Soms waren nieuw aangemaakte categorieën niet meteen zichtbaar.
  • Filteren op hoofdcategorie (of hoofdlocatie) toont nu de stock van alle onderliggen de categorieeën (of locaties).
  • Naam van de locatie was leeg bij sommige ontvangen mails.
  • Filterveld voor ‘Type samenstelling’ en ‘Type certificaat’ werkte niet meer in respectievelijk stockconsultatie en certficaatconsultatie.
  • Verwijderen van een hoofdlocatie verwijderd de sublocaties niet mee.
  • Negatieve getallen kunnen nu opgegeven worden bij het configureren van e-mail regels
MIRA 4.6.3 (Donderdag 09/11/2023)
  • De standaard printer werd niet gebruikt bij het afdrukken van een rapport.
  • Verschillende problemen werden opgelost met betrekking tot exporteren van gegevens.
  • Datum kolommen krijgen het type ‘Datum’ in Excel bij het exporteren.
  • De instelling ‘Werknemer kiezen uitschakelen’ bij een gebruikersgroep laat niet meer toe om nog werknemers te selecteren via een dropdownmenu bij het uitlenen van materiaal.
  • Bij het wijzigen van het wachtwoord werd de melding ‘Resource key not found’ getoond.
  • De hoofding van de kolommen bij de onderhoudsconfiguratie van artikels of stock bevat nu terug een titel.
MIRA 4.6.2 (Zaterdag 07/10/2023)
  • Filtervelden worden terug opgeslagen in het consultatiescherm van reservaties.
  • Exporteren van gegevens vanuit configuratieschermen is terug mogelijk.
  • Het afdrukken van een uitleenrapport verloopt op dezelfde manier in alle schermen.
  • Berekening van de totale stockwaarde gebeurd niet voor de geselecteerde stock indien stock geselecteerd werd in stockconsultatie.
  • Er werden verschillende problemen opgelost met betrekking tot kolommen en zoekvelden.
MIRA 4.6.1 (Donderdag 21/09/2023)
  • Laatst gezochte waarden bleef niet opgeslagen.
  • Zoekveld voor gelinkte artikels zocht niet naar de gelinkte artikels.
  • Verwijderen van zoekvelden in een scherm gaf verschillende foutmeldingen.
  • Bij het verplaatsen van een deel stock uit een samengesteld artikel naar een ander samengesteld artikel, ging een deel van de stock verloren.
MIRA 4.6 (Donderdag 14/09/2023)
  • Lengte van het wachtwoord kan nu ingesteld worden voor gebruikers.
  • Exporteren naar CSV gebeurd nu rechtstreeks naar XLSX-formaat.
  • Het is nu mogelijk om een herstelling te registeren voor materiaal dat op onderhoud is.
  • Het is nu mogelijk om te filteren op meeteenheden in het onderhoudslogboek.
  • Bestellen van materiaal vanuit stockconsultatie houd rekening met bestelhorizon, zodat er automatisch bijgevuld wordt tot deze horizon.
  • Het is nu mogelijk om te filteren op transitlocatie bij reservaties.
  • Checkboxes rond mailing werden weggehaald bij de onderhoudsconfiguratie, deze functionaliteit werd vervangen door e-mail regels.
  • Ingesteld datum- en tijdsformaten worden nu consistent gebruikt doorheen de software.
  • Bij het terugnemen van een samengesteld artikel wordt in de historiek nu getoond hoeveel origineel uitgeleend werd van grijpvoorraad onderdelen en hoeveel er terugkwam.
  • Referentie van de bestelbon bij inboeken stock wordt nu mee opgeslagen in de stock historiek.
  • Opmerkingen kunnen toegevoegd worden aan een openstaande herstelling.
  • Stock status bij onderhoud kan niet aanpast worden indien het verplicht is een status in te vullen.
  • Onderhoudslogboek kon crashen indien er te snel verschillende lijnen aangeklikt werden.
  • Het was niet mogelijk om een certificaat te selecteren bij het configureren van een e-mail regel voor certificaten.
  • Kleur aanduiding voor certificaat met als startdatum de huidige datum gaf een rode kleur i.p.v. groen.
  • Aanpassen van toegekend certificaat gaf een foutmelding.
  • Exporteren van stock gekoppeld aan een reeds verwijderde leverancier was niet mogelijk.
  • Visuele bug opgelost waarbij het leek dat data verloren ging of niet opgeslagen werd in de configuratieschermen.
  • Weergave gelegenheden werden niet correct opgeslagen bij de configuratie van een formulier.
  • Eenheidsprijs wordt nu getoond in stockconsultatie.
  • Gebruikersgroep waar geen actieve gebruikers meer inzitten ging niet.
  • Certificaten van een werknemer waren nog zichtbaar wanneer de werknemer verwijderd werd.

iOS

MIRA 3.4.5
MIRA 3.4.1
  • Bijlage van een artikel of lotnummer kunnen niet verstuurd worden via mail vanuit de app.
  • Aankoopprijs kon steeds ingevuld worden bij het uitvoeren van een stockcorrectie.
  • Organisaties met een spatie in hun naam konden niet aanmelden.

Vorige versies MIRA Desktop

MIRA 4.5.6 (Maandag 19/06/2023)
  • Het was niet mogelijk documenten en afbeeldingen te sorteren op naam of versiedatum.
  • Foutmelding bij het exporteren van onderhouden werd verholpen.
  • Select all-vinkje werkt nu in het onderhoudslogboek.
  • Layout voor het invullen van een formulier toont soms niet de volledige vraag.
MIRA 4.5.5 (Dinsdag 30/05/2023)
  • Een gebruiker kan meerdere waarden voor een onderhoudsvoorwaarde in één beweging ingeven via het onderhoudslogboek.
MIRA 4.5.4 (Maandag 22/05/2023)
  • Optie om alle checkouts te selecteren bij uitleningen lijkt dubbels te selecteren.
  • Exporteren van bestellingen lukt niet.
  • Leveranciers laden traag indien er veel leverancier aanwezig zijn.
  • Het adres van de leverancier wordt niet afgedrukt op bestelbon.
  • Sorteren van de kolom ‘Uitgeleend door’ geeft niet het gewenste resultaat in onderhoudschermen.
  • Artikel categorie kan niet verwijderd worden als er inactieve artikels zijn met deze categorie.
  • Sorteren op geolocatie werkt niet.
  • Importeren van itemcategorieën of locaties met hoofdcategorie of -locatie lukt niet.
MIRA 4.5.3 (Donderdag 11/05/2023)
  • Zoekveld toegevoegd voor ‘Stocstatus’ in het uitleenscherm.
  • Kolom toegevoegd voor ‘Actuele Locatie’ in het zoekscherm voor artikels bij het terugnemen van materiaal.
  • Fout importeren van stock wanneer een kostenplaats meegegeven werd.
  • Fout bij export stock wanneer de locatie kolom mee geexporteerd dient te worden.
  • Afdrukken bestelbon geeft problemen wanneer er meedere leveranciers gekoppeld zijn aan een artikel.
  • Kolommen voor numerieke vrije velden kunnen niet opgeslagen worden en de numerieke waarde wordt niet goed weergegeven.
  • Lange locatienamen niet helemaal zichtbaar in details stock consultatie.
  • Omgekeerd filteren met meerdere zoekwaarden gebruikt een ‘OF’ condiditie om te zoeken, terwijl er een ‘EN’ conditie verwacht wordt.
  • Opmerkingen stock worden niet getoond in stockconsultatie.
  • Stockstatussen zijn niet beschikbaar in de pop-up bij het terugnemen van een onderhoud.
  • Foutmelding bij het verwijderen van een weergave gelegenheid van een formulier.
  • Annuleren van een terugname van niet-grijpvoorraad lukt niet.
  • Terugnamedatum wordt niet overgenomen in de pop-up bij het terugnemen van materiaal.
  • Uitleningen krijgen standaard opmerkingen “null” ookal worden deze niet opgegeven.
  • Artikelomschrijvingen worden niet automatisch ingevuld in alle talen.
  • Overdragen van uitleningen geeft een fout.
  • Artikelnummers van de leverancier worden niet getoond op bestelbon.
MIRA 4.5.2 (Vrijdag 28/04/2023)
  • Het is mogelijk om artikel categorieën te verwijderen waar artikelen onder zitten (zonder waarschuwing) en er treeds een fout op bij het aanmaken van dezelfde categorie.
  • Kostenplaats bij artikel wordt niet opgeslagen.
  • Editeren van een samengesteld artikel vanuit stock consultatie geeft foutboodschap.
  • Datum bij uitlenen wordt verkeerd ingevuld wanneer een terugname van materiaal gebeurd.
MIRA 4.5.1 (Dinsdag 25/04/2023)
  • Herstellingen kunnen niet bewerkt worden.
  • Locatienaam wordt niet getoond op nieuwe barcodelabels.
  • Status van stock niet ingevuld bij het exporteren van stock.
  • Datum vrije velden worden niet op de correcte manier weergegeven en opgeslagen.
  • Totale waarde van stock wordt niet getoond.
  • Niet alle locaties worden getoond in het input scherm en stock historiek.
  • Kostenplaats wordt niet getoond bij selectie werknemer in het uitleenscherm.
  • Berekening van kosten geeft soms een fout indien het gaat over hoge bedragen.
  • Stockstatussen niet zichtbaar bij registratie onderhoud.
  • Nieuw aangemaakte kostenplaats/departement/artikelcategorie of onderhoudsvoorwaarde hebben geen omschrijvingen.