Inhoudsopgave

Find us

Address
Dokter Armand Rubbensstraat 1
9240 Zele

Contact us
t: +32 (0)52 52 07 49
support@mirasoftware.be

Working hours
Monday - Friday: 8.00 - 17.00

Search

4.3 Nieuw formulier (vragenlijsten)

You are here:
< Main menu

4. Nieuw formulier

4.3 Vragenlijsten

Bij ‘vragenlijsten’ kan u het formulier voorzien van de nodige soorten vragen.

 

 

Om een nieuwe vragenlijst op te maken klikt u op .

 

 

Hier geeft u de datum in en in welke taal de vragenlijst zal opgemaakt worden (u kan nadien filteren op taal). U kan de vragenlijst ook op ‘Global’ laten staan. Klik daarna op ‘OK’.

Opgelet! Indien u een vragenlijst opstelt in een bepaalde taal, bv. Nederlands, en een Franse gebruiker meldt zich aan dan zal hij dit formulier niet te zien krijgen. Indien nodig, maakt u de vragenlijsten dus het best op onder ‘Global’.

 

 

Om vragen toe te voegen aan een vragenlijst klikt u eerst op de vragenlijst die u wilt aanpassen en daarna op

 

 

In het volgende scherm kan u de vragen opstellen. Klik op het vak waar ‘checkbox’ staat en kies één van de types.

 

Checkbox        →           ja/nee vraag
Tekst                 →           tekstinvoer
Getal                 →           numerieke waarde
Datum              →           datumingave
Keuzelijst       →           keuze maken uit geselecteerde lijstopties of zelf samengestelde opties.

Het type dat u kiest is het type antwoord dat zal moeten gegeven worden. Daarna geeft u ook de gewenste vraag in en kiest u of de gebruiker de vraag mag openlaten of deze verplicht ingevuld moet worden.

 

Bijvoorbeeld : Er wordt een vraag opgesteld van het type ‘Checkbox’ en als vraag gesteld ‘Is alles aanwezig in de werkbak ?’. Er wordt gekozen dat deze vraag verplicht moet ingevuld worden.

 

 

Als tweede vraag kiezen we voor het type ‘keuzelijst’. Hierbij zal er een extra optieveld beschikbaar komen waarbij u kan kiezen uit welke lijsten u wilt selecteren.
U kan bestaande gegevens uit MIRA kiezen (locaties, werknemers, project, …) of zelf een keuzelijst samenstellen met zelf gekozen optiemogelijkheden.

In dit geval werd ‘Locatie’ gekozen als lijst. Hier zal het dan de bedoeling zijn om bij het inchecken van een artikel te selecteren waar de werkbak zal teruggeplaatst worden. De gebruiker kan dan één van de bestaande locaties kiezen.

 

Opgelet : Hou er rekening mee dat , van zodra u een formulier heeft gebruikt bij één van de weergavegelegenheden, u dit formulier niet meer kan aanpassen aangezien de ingevoerde antwoorden dan misschien niet meer kloppen. Daarom moet u eerst een nieuwe revisie aanmaken, zodat de historiek van ingevulde formulieren correct blijft.

 

U kan een nieuwe revisie aanmaken onder dezelfde naam door op  te klikken waarna u een nieuwe vragenlijst kan opmaken. Hier kan u dan wijzigingen doorvoeren.

Previous 4.4 Nieuw formulier (artikelen)
Volgende 4.2 Nieuw formulier (weergavegelegenheden)